Aktuelt

Fra Pollen i Arendal?

Bergstrøm har nok vært på besøk hos sin datter på Tromøy og
tatt seg en bytur. Dette er et glimt av gamle Arendal. Ellers ser vi en ny variant av besøk i byen. "Tømmer i byen".









Fra Gjengangeren til ???

Her er maleriet som ikke fikk være med på flyttelasset. Heldigvis ble det tatt vare på av Leif Harry Håvåg. Kanskje han så at det var litt spesielt. Bergstrøm har benyttet en maleteknikk vi ikke har sett ofte.


Underoffiser Asbjørn Halvorsen

Maleriet viser underoffiser Asbjørn Halvorsen på nøytralitetsvakt på Oscarsborg festning 1914-15.

Halvorsen ble født i Vika i Oslo i 1883.
Han arbeidet som voksen som brannkonstabel ved Grønland brannstasjon i Oslo. Senere ble han brannmester ved DeNoFa i Fredrikstad. Med den bakgrunnen var det nok naturlig at han fikk graden underoffiser.

Maleriet henger i dag hos hans barnebarn i Oslo.

Gave til Borre menighet fra Bergstrøms barnebarn

Bildet "Kristus stiller stormen" ble nylig gitt i gave fra Bergstrøms familie til Borre menighet. Maleriet har tidligere hengt i Tromøya kirkes kapell  i 30 år, men er nå flyttet til Borre menighets hus i Horten.

Liv Solveig Aslesen i Borre menighetsråd er glad for at maleriet nå er på plass.

Maleriet er stort, hele 125 x 83 cm.



- "Jeg har 31 malerier av Bergstrøm", sier Øyvind


Det er Øyvind Christensen som avslører seg som Bergstrøm-elsker. Han har samlet i 30 år og samlingen omfatter altså 31 bilder med alle typer motiver. Maleriet Christensen betrakter på bildet er en nyervervelse hentet i Drammen. Til Enholms bok har han lånt ut bilder og ellers vært en god støttespiller. Det var hans bestefar, som også er omtalt i Enholms bok, som brakte interessen for Bergstrøm inn i familien.

Vil du ta en titt på samlingen kan du sende oss en e-post.

GRATULERER MED DAGEN

Hilsen Adolf Bergstrøm

Evelyn Skoglund Knudsen er snart 91 år og i kjempeform. I en oase av en have satt hun i solen og løste kryssord da webadmin var innom. Evelyn giftet seg i 1955. Svigerforeldrene bodde da i Rustadgaten og naboen der var Bergstrøm. Da ble det det en vakker blomsterbukett i bryllupspresang. Maleriet har hengt på veggen hos meg  i alle år og skal følge meg hele mitt liv sier Evelyn. Det er ikke til salgs.

Gode naboforhold i Rustadgaten på den tiden også. Bergstrøm var en svært omgjengelig mann og passet godt inn der.


ODD ARNTZEN

Hus og hode fylt med malerier

 — men bare ett av Bergstrøm —

En stolt Odd viser frem en av favorittene sine. Maleriet viser det gamle rådhuset i Åsgårdstrand. Det er en fornøyelse for en gammel Åsgårdstrandsgutt å studere dette bildet, sier Odd. En  "rundreise" blant alle maleriene i huset sammen med Odd var en fornøyelse  for webadmin. Odd har mer på hjertet når det gjelder Amundsen. Det kommer vi tilbake til.

Odd Arntzen fra Åsgårdstrand er nok mest kjent i distriktet som idrettsmann og dommer. I mange år var familien, jobben i Statens vegvesen og Åsgårdstrand IF det viktigste for Odd. Men så: I 1989 stakk han innom en maleriutstilling i det gamle rådhuset. Det ble stilt ut over 30 malerier av Alf Amundsen. Amundsen var en Åsgårstrandsmaler og Odd falt for hans mange motiver fra den lille byen. Samlemanien slo ut i full blomst hos Odd og hans kone Sidsel ble like ivrig. I dag er hjemmet deres prydet med ca. 150 malerier. Mesteparten henger faktisk på veggene i det omfangsrike huset deres 

Helt naturlig søkte vi etter malerier av Adolf Bergstrøm og vi fant faktisk ett. Et koselig bilde vi skal vise separat.

Odds favoritt er selvfølgelig Alf Amundsen. På bildet peker han på en av sine perler fra Amundsens pensel. Maleriet viser det gamle rådhuset i Åsgårdstrand. Amundsen var nok Åsgårdstrands svar på Adolf Bergstrøm og Femmer-banden i Horten. 19 malerier av Amundsen er fangsten så langt. Det burde vært 20 sier Odd. Han ga seg for tidlig på en anbudsrunde og det glemmer han ikke.

Brødrene Eriksen, Bjarne og Sigurd, var ofte i Åsgårdstrand og det har gledet Odd at han gjennom flere år har kunnet studere brødrenes kunst på veggen hjemme.

Både Odd og Sidsel har  kurs i kunstmaling og har gledet både slekt og venner med sin kunst.